Biz, çocukların cinsel istismarına karşı savaş veren bir grup gönüllüyüz. Kendimizce edindiğimiz bilgilerle, toplumda bu konu hakkında bir bilinçlendirme yaratmayı hedefliyoruz. Amacımız, annelerin ve babaların konu hakkında bilgilendirilmesi ve yeni neslin daha sağlıklı ve güven içinde büyümesidir.


Tuesday, March 20, 2007

PEDOFİLLERİN ÖZELLİKLERİ

Genelde aşağıda sıraladığımız genel karakteristik özellikler tek başına değerlendirilemezler. Özellikle yaş gruplarında böyle bir yanlış anlamayı ortadan kaldırmak ve bu yaş grubunda yer alan erkeklere bir zanlı gözüyle bakmamak gereklidir.

  1. 0-40 yaş arası erkeklerdir. Ağırlığı 30 yaş üstü erkeklerdir.
  2. Evli değillerdir ve kendi yaş gruplarından çok az arkadaşları vardır.
  3. Eğer evli ise eşi olan ilişkileri cinsel aktiviteleri içermeyen arkadaşça ilişkidir.
  4. Çocuk aktivitelerini, yetişkin aktivitelerinden daha fazla tercih ederler.
  5. Çocukları tanımlarken genelde masum, ilahi güzellikte, tanrısal, fevkalade, olağanüstü vb. gibi gerçekçi olamayan ve abartılı tanımlar kullanırlar.
  6. Genelde çocuklar gibi popüler oyuncakları biriktirirler, uçak ya da araba modelleri yaparlar ya da evde egzotik olabilecek hayvan beslerler.
  7. Odalarını ve yaşadıkları çevreyi çocukların hoşlarına gidecek şekilde dekore ederler; çocuğun yaşı ve cinsiyetine uygun yöntemlerle onları bu ortamlara girdirmeye çalışırlar.
  8. Genelde çocuklarla birebir ilgilenilebilecek işleri/meslekleri tercih ederler. Eğer böyle bir işe sahip değillerse, çocuklarla ilgili aktivitelerde gönüllü olarak çalışırlar. Örneğin, spor koçluğu gibi.
  9. Genelde çekingen, utangaç, evinde az ilgi gören ve sorunlu evlerden gelen çocuklarla ilgilenirler. Hayvanat bahçesi, parklar, konser alanları gibi yerlerde sık sık bulunurlar ve çocuklara ufak hediyeler vererek onların ilgisini çekmeye çalışırlar.
  10. Birçok pedofili sık sık cinsellik konusunda meraklı ve hiçbir cinsel deneyimi olmayan çocuklarla yakınlık kurmayı tercih ederler.
  11. Bir pedofili daha küçük yaştaki çocuklarla ilgilenirken; diğer bir pedofili daha büyük çocuklarla ilgilenebilir, belirli yaştaki çocukları hedef alırlar.

İlkay Çelik

Uzm.Psk.Dan.

No comments: